Crackers graham cu mix de semințe

Azi-dimineață la 6 jumate a sunat ceasul, iar eu m-am trezit direct cu gândul că o să coc repede niște crackers înainte să plec la muncă. Am văzut în hypermarket atât de multe înlocuitoare de pâine crocante, numai bune să întinzi pe ele niște guaccamole sau hummus, încât m-am gândit că ar fi păcat să nu încerc o rețetă simplă, fără prea multe ingrediente. M-am inspirat, astfel, din rețeta celor de la SanoVita și am făcut-o în stilul meu.

Nu ai nevoie de mare lucru, pentru o tavă:

-100g făină graham (pentru muulte fibre)

-100ml de apă (sau jumătate de cană)

-o linguriță de praf de copt

-3 linguri de ulei de măsline

-puțină sare

-o linguriță de zahăr de cocos

-sucul de la jumătate de lămâie

-mix de semințe

Am amestecat făina cu sarea, zahărul, uleiul de măsline și am încorporat apa treptat până a devenit compoziția cât de cât omogenă (după cum am spus, făina graham are multe fibre iar aluatul iese diferit).

L-am lăsat să stea câteva minute și am pornit cuptorul la 230 de grade, cu ventilație. Am amestecat în aluat sucul de lămâie și lingurița de praf de copt. Am pregătit două bucăți de hârtie de copt. Am pus aluatul pe una din bucățile de hârtie, iar pe cealaltă am pus-o peste acesta și am întins cu sucitorul, astfel încât să am o foaie de aluat subțire.

Așa arată aluatul întins cu sucitorul, între foile de hârtie de copt

După ce l-am întins până la grosimea dorită, am presărat semințe peste el, am acoperit din nou cu hârtia de copt și am presat semințele în aluat, cu sucitorul. Apoi am dat hârtia la o parte și am secționat aluatul în dreptunghiuri, cu un cuțit.

La final am transferat aluatul cu tot cu hârtia de copt în tavă și i-am lăsat 15 minute la cuptor, până s-au rumenit pe margini.

Sunt perfecți dimineața, la micul dejun, sau ca snacks alături de guaccamole, cremă de brânză, hummus, sau pur și simplu ca o gustare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s