Brioșe delicioase cu făină de migdale și cocos, îndulcite cu xylitol

În weekend am preparat aceste brioșe fără zahăr, al căror gust, sincer, mi-a plăcut mai mult decât orice alte brioșe cu zahăr pe care le-am făcut. Nu e de mirare că au dispărut rapid din tavă, motiv pentru care am și uitat să le fotografiez interiorul. Sunt perfecte atunci când îți este poftă de ceva dulce, ca și gustare în prima parte a zilei, sau alături de cafea la micul dejun. Textura lor este pufoasă și aerată iar cele două tipuri de făină dau o aromă foarte plăcută. Mie îmi place foarte mult combinația dintre zmeură și ciocolată neagră, așa că le-am presărat cu acestea și gusturile se îmbină perfect.

Ingrediente:

-150g făină de migdale + 30g făină de cocos

-3 ouă

-200ml lapte vegetal (cocos sau migdale)-Se poate să se mai adauge la final în cazul în care compoziția vi se pare groasă

-4 linguri de ulei de cocos

-80g xylitol

-un plic de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, esență

de vanilie

-puțină ciocolată neagră fără zahăr, mărunțită și zmeură congelată

Am bătut ouăle până s-au făcut spumoase, am adăugat xilytolul și am mai bătut puțin până să se dizolve. Am adăugat laptele, uleiul de cocos, esența de vanilie și sarea, am amestecat și apoi am mixat în continuare în timp ce am adăugat treptat făina amestecată cu praful de copt.

Am turnat compoziția în forme de hârtie (o varianță mai bună ar fi să ungeți formele cu ulei de cocos, pentru că mie mi s-au lipit puțin de formele de hârtie) și deasupra am presărat ciocolată și am fărâmițat zmeura congelată.

Le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade și au fost gata de devorat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s