Mini keto cheesecake, ușor de adaptat

Nu încape îndoială că cheesecake-ul este unul din cele mai îndrăgite deserturi din lume și există infinite arome și variante ale lui. Dacă aveai impresia că este un desert ce își are originea în New York, aș vrea să te întorc puțin în timp și să îți prezint o scurtă istorie a acestuia.

Călătorim în timp în Grecia Antică, unde a fost creat primul cheesecake, posibil pe insula Samos. O prăjitură extraordinar de simplă, departe de rețetele fițoase ale zilelor noastre, adică niște făină, cereale, miere și brânză. Nu doar că lua naștere un desert ce avea să revoluționeze viitorul cofetăriilor, dar era considerat o bună sursă de energie și există dovezi că era servit atleților la primele jocuri olimpice.

Un cheesecake are o bază, adică un blat care de obicei se face din biscuiți zdrobiți. Se poate face la cuptor sau fără coacere, în funcție de preferințe.

Eu l-am făcut mini, într-o tavă cu 12 forme de brioșe, cu câteva ingrediente simple și fără zahăr. Pentru cei care nu agreează anumite tipuri de îndulcitori, se poate face cu zahăr, miere, sau sirop de agave. Eu am folosit un îndulcitor pe bază de eritritol și stevia, însă iubitului meu nu îi place gustul pe care, zice el, îl lasă acesta. Prăjiturile cu xylitol i-au plăcut mult, în schimb, deci depinde de gusturi. Posibil ca cei care consumă dulciuri bogate în zahăr mai des, să simtă o diferență. Fii fără grijă. Rețeta asta se adaptează foarte ușor.

Iată ce am folosit eu, pe lângă formele de hârtie și tava de brioșe:

Pentru blat:

-130g făină de ovăz + 20g făină de cocos

-65g unt

-20g îndulcitor pe bază de eritritol și stevia

Pentru cremă:

-două cutii a câte 200g cremă de brânză

-îndulcitor după gust

-două ouă

-esență de vanilie și esență de lămâie

Cum am făcut:

Am amestecat cele două tipuri de făină cu îndulcitorul și am turnat untul topit peste. Am amestecat și s-a format un aluat ușor sfărâmicios, pe care l-am împărțit în cele 12 forme tapetate cu hârtie și l-am presat pe fund cu o lingură.

Le-am dat la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade. Sau până se rumenesc puțin. Le-am scos și le-am lăsat să se răcească puțin. Am pregătit crema.

Acesta este ‘biscuitele’ rumenit

Ingredientele pentru cremă trebuie să fie la temperatura camerei. Am bătut puțin cu mixerul crema de brânză, împreună cu îndulcitorul, după gust. Poți gusta puțin din cremă să vezi dacă e suficient de dulce. Apoi am încorporat cele două ouă pe rând, fără să amestec prea mult, iar la final am adăugat puțină esență de vanilie și puțină esență de lămâie. Am turnat acest amestec în fiecare formă, peste crusta răcită.

Am pus tava de brioșe într-o tavă mai mare, în care am turnat apă fierbinte, ca să nu se crape și să arate frumos când le scot din forme. Le-am dat fix 17 minute la cuptor, tot la 180 de grade. Le-am scos și după ce s-au răcit, le-am decorat cu niște căpșuni. Aici, variantele sunt nelimitate.

Am fost uimită de cât de frumos au ieșit din formă și de cât de bine a ieșit blatul. Cred că voi folosi combinația asta de făină cu unt și cu alte ocazii 🙂

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Isai Florin spune:

    Exact cum am spus! Gustoase!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s