Ce mi-a fost de ajutor în prima lună cu un nou-născut

Înainte să naști îți construiești în minte un plan care de multe ori nu are nicio legătură cu realitatea. Nu vreau să scriu acum despre ce ar trebui să aibă părinții în casă înainte de a veni pe lume noul membru, pentru că toți intrăm mai devreme sau mai târziu în faza de nesting și niciodată nu cumperi suficiente lucruri(pentru că unele se dovedesc a nu fi potrivite), ci vreau să fac o listă de tips&tricks care m-au ajutat în prima lună cu Alexandru și care ne-au susținut cât de cât în supraviețuire :)).

  • Aplicațiile destinate livrării acasă a produselor din farmacii

Fiind o mare fană a serviciilor de curierat care ne ajută să economisim timp prețios, am descoperit, imediat ce am devenit mamă, că există și servicii de livrare a produselor care se găsesc în farmacii. În cazul în care vă gândiți că tatăl poate merge la cumpărături, trebuie să vă spun că de foarte multe ori acest lucru este greu pentru el, atunci când nu găsește anumite produse într-un singur loc și trebuie să caute în tot orașul, iar ajutorul lui contează enorm atunci când este acasă. Am devenit clientă fidelă a aplicației Liki24, care este disponibilă în mai multe orașe și care mă ajută atunci când am nevoie de orice pentru mine și bebeluș. Alexandru este hrănit mixt, iar când pediatrul ne-a sugerat să schimbăm formula cu una potrivită pentru colici, soțul meu nu a găsit-o în niciun supermarket, hipermarket sau farmacie din zonă, iar Liki mi-a fost de mare ajutor în acest caz, în loc să piardă tati timp și nervi în trafic. Costul de livrare este suuper ok, iar produsele au preț mult mai bun decât la farmaciile din zonă, deci economisim și bani cu ocazia asta. Produsele vin în aceeași zi, în două intervale orare. În plus, găsesc și produse pe care nu le-aș găsi în orice farmacie sau magazin în mod normal, cum ar fi scutecele pe care le folosesc. De fiecare dată când nu se află un produs în stoc sunt contactată prin telefon și pot solicita înlocuirea acestuia.

  • Body-urile cu capse

În primele zile, bebelușul o să ți se pară atât de firav încât o să îți fie frică și când îl îmbraci. Body-urile care se încheie complet cu capse mi s-au părut geniale. Le-am primit de la o prietenă și mi s-au părut perfecte atât pentru mine cât și pentru tati, căruia i-a fost mult mai ușor astfel să participe la îmbrăcarea celui mic. Noi am fost puțin stresați la început cu îmbrăcarea lui în haine care necesitau să le dam peste cap. Desigur, nu mai este cazul acum, dar vă sfătuiesc să luați în considerare acest gen de îmbrăcăminte în primă fază. Găsiți astfel de body-uri petrecute la H&M de exemplu, în cazul în care nu primiți de la rude/prieteni(ceea ce vă recomand, că le veți da imediat mai departe).

  • Termosul

Dacă hrăniți copilul mixt sau exclusiv cu formulă, termosul o să vă fie un prieten de nădejde, mai ales pe timpul nopții. Inițial noi cumpăram apă destinată bebelușilor, fără fierbere, pe care o încălzeam, dar ulterior am început să o fierbem și să o transferăm în termos la temperatura potrivită. Astfel, avem apă tot timpul la îndemână și când am nevoie de completare cu formulă doar pun apa și laptele praf în biberon și am rezolvat treaba într-o secundă.

  • Alimentele congelate, gata de preparat în câteva minute

Știam că principalele provocări pentru mine vor fi să nu pot face sport regulat și să nu am timp să gătesc. Ca să nu comandați toate mizeriile și să ajungeți să aveți un stil de viață nesănătos, care contribuie la stresul din perioada asta, vă recomand să aveți în congelator produse care se pot găti rapid și care au ingrediente cât de cât ok, cum ar fi orez cu legume, mixuri de legume sau produse care se pot pune la cuptor. Fructele congelate mi-au fost și ele de ajutor la început, când îmi făceam în fiecare dimineață terci de ovăz la microunde.

  • Kindle-ul

Dacă îți place să citești sau dacă vrei să o faci, ca să mai simți că te deconectezi și contribui la educația ta, cărțile digitale sunt cele mai potrivite. Kindle-ul îmi este cel mai bun prieten acum, pentru că pot citi în timp ce alăptez, iar o perioadă am tot apelat la el la 5 dimineața, când foloseam pompa electrică. Așa am reușit să termin o carte și să mă apuc de alta, pentru că nu ai nicio șansă să citești cărți tipărite când stai numai cu lampa de veghe aprinsă și poți folosi o singură mână.

  • Schimb de mesaje cu prietene care au trecut sau trec prin aceeași situație

De când am devenit mamă, fac schimb de mesaje și ziua și noaptea cu alte mame, iar asta mi se pare foarte frumos și liniștitor pentru mine, pentru că există femei care trec prin aceleași lucruri ca și mine, mă înțeleg și le pot scrie la 3, 4, 5 dimineața sau la orice altă oră pentru că primesc răspuns și vice-versa. Schimbul de informații ajută enorm. De la părinții cu copii mai mari primești sfaturi utile, iar la cei care sunt în aceeași barcă te poți plânge și le poți împărtăși descoperirile pe care le faci pe parcurs.

Acestea sunt câteva lucruri care m-au ajutat să rămân pe linia de plutire, având un bebeluș cu colici cu care ne luptăm zilnic. Fiecare sfert de oră este important și ar fi păcat să nu fie valorificat, dacă asta contribuie la fericirea noastră. De exemplu, eu am scris aceste rânduri stând pe balcon, cu o mână pe laptop si cu alta legănând căruțul :). Și ca să vă motivez, dacă traversați aceeași perioadă ca și mine, gândiți-vă mereu că părinți fericiți=copil fericit.


Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să te abonezi la blog-ul meu, pentru alte informații legate de stil de viață și sănătate:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s