Fursecuri nutritive și baby-friendly, fără făină și fără zahăr

Într-o seară am plecat cu Alexandru la cumpărături și am aruncat în coș o pungă de curmale fără sâmburi și una de migdale crude. Aveam în plan să fac niște fursecuri de ovăz dar care să fie pufoase și pentru care să nu cântăresc niciun ingredient, ci cum s-ar spune, să le fac la ochi. Zis și făcut. Cum am ajuns acasă, am turnat apă peste curmale, cât să le acopere, ca să se hidrateze. A doua zi am încins cuptorul și am început să adun ingredientele de prin bucătărie.

Am folosit 4 ouă (cu cât mai multe ouă, cu atât mai mult aluat, deci mai multe fursecuri), fulgi de ovăz fini, curmale, migdale crude, cacao, Hipp cereale de ovăz integral, un praf de sare și puțin praf de copt.

Curmalele hidratate le-am mixat cu puțină apă din cea în care au stat, până a ieșit o pastă. Ouăle le-am bătut cu un tel (le puteți face spumă, dacă vreți), iar peste ele am pus ovăz, pasta de curmale, vreo două linguri de cacao, migdale, apoi cerealele de ovăz pentru bebeluși până am obținut consistența dorită și puțin praf de copt. La final am adăugat un praf de sare, care să accentueze gustul dulce. Cerealele pentru bebeluși mi s-au părut o alternativă excelentă la făina clasică și cred că de-asta au și ieșit pufoase. Puneți cu lingura pe hârtie de copt, într-o tavă, apoi introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le lăsați cam 15-20 de minute.

Aceasta este cea mai simplă și ușor de adaptat rețetă de fursecuri dulci și bogate în proteine și fibre, pentru că nu este nevoie să cântăriți ingredientele, ci doar să obțineți consistența dorită. Sigur că nu toată lumea are în dulap cereale pentru bebeluși, însă eu de exemplu le consum (Alexandru încă nu este diversificat, deci n-am ajuns acolo), iar mămicile de bebeluși au cu siguranță așa ceva în casă. Nu este nevoie de o cantitate mare, ci doar cât să obțineți un aluat potrivit. În plus, dacă nu le dați bebelușilor, le puteți consuma ca și terci cu fructe de pădure, sau puteți să le mai folosiți pe viitor în rețete.

Rețeta este excelentă pentru mămicile care alăptează, deoarece conține ingrediente care ajută la stimularea lactației (ovăz, curmale). Curmalele pot crește nivelul de prolactină, hormonul ce ajută la stimularea lactației, ovăzul este bogat în fier (nivelul scăzut de fier în organism reduce lactația), iar migdalele sunt o sursă foarte bună de calciu, mineral atât de necesar oaselor și dinților, de care femeile care alăptează au nevoie în cantitate mare.

Vă asigur că sunt foarte gustoase și cred că le-ar plăcea și celor mici :). Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s